Mora trailläger 22-24 maj

Mora_2015Vi vill välkomna er på trailläger i Mora, en helg för den som vill utmana sig själv på nya stigar och höjder. Vi sätter höjder och nedgångar direkt vid fredagseftermiddagen med Östnorsläntracet.
En mycket kuperad bana som går upp och ner längst med en slänt. Det är 7,6 km tur och retur och på dessa 7,6 km serveras 15 backar som garanterar att man får upp flåset och sätter mjölksyraflödet på prov. Det blir fina vyer över Österdalälven. Den snabbaste kända löptiden är 33.36 minuter, vilket berättar hur brant det är.

På lördagen startar vi vid Läde för att ta oss an leden Bananna. Stig och skogsvägar. En av Moras pärlor när det gäller löpspår eller vandring. Starten sker vid Vasaloppsspåret i fäboden Läde, mitt emellan kontrollerna Hökberg och Eldris. Första kilometerna bjuder på rejäl höjdmetersplockning när man tar sig upp för Hökberget på väg mot fäboden Hökberg. Härifrån rullar det sen nedåt tills man når Österdalälven, vilkens kant man följer i sydostlig riktning tillbaka mot Läde.
Efter ca 7.1 km finns en extrabacke på höger sida, 400 m tur och retur.
Därefter ser vi till att ta oss hem till Mora via vasaloppspåret ända in igenom vasaloppsmålet. Den totala distansen landar på 26-27 kilometer

Söndagen innan vi ska åka hem så vill vi förstås krama trasan ur Mora och bege oss till Gesundaberget. Där kommer vi samla höjdmeter och erbjudas en snabb utförslöpa. Upp och ner blir nästan tre kilometer. Sex varv i baken resulterar i ungefär 1250 höjdmeter. Hur många klarar du? Jag kan starkt rekommendera att ta med stavar för att den hjälpen kan behövas efter ett par varv.

Boendet är hemma Familjen Torlamb. Vi huserar vid deras nedervåning och Härbre på gården. Bäddarna i rummen/stugan är fördelade 3st (Härbre) 3st (lilla sovrummer) 4st (stora sovrummet)

Om någon är sugen på att krama ur trasan riktigt ordentligt när vi ändå är i Mora så är vårat boende 5 minuter från Hemus skidstadion. Man kan blygsamt uttrycka sig att där finns en hel del stigar att ta sig an.

Vi ordnar med gemensam mat samt samåkning för att förenkla hanteringen och hålla kostnaderna nere. Vi tar tacksamt emot intresseanmälan om någon vill hjälpa till och dela på ansvaret, ju fler desto roligare och lättare för alla.

  • Max deltagarantal är 10 personer, så betala in anmälningsavgiften redan idag!
  • Vi springer i tempo anpassat för gruppen och gör regelbundna stopp.
  • Det är en fördel om du innan har klarat en distans av 20km i terräng
  • Någon form av vätskesystem behövs och energi (ryggsäck är att föredra)
  • Mat för hela helgen: 250 kr
  • Lägeravgift 250kr
  • Boende 400 för hela helgen
  • Sängkläder medtages (täcke och kudde finns)
  • Bensinpengar splittas jämnt på alla deltagarna.

Lägerledare Johan Dalqvist
mobil. 070- 446 20 39
johan.dalkvist@gmail.com

Anmälan
För att kunna vara med på våra läger krävs fullt medlemskap. Försäkra dig om en plats och betala redan idag! Anmälningsavgiften på 250 kr betalas då in på Eskilstuna Trailklubbs Plusgirokonto 694039-9. Skicka sedan ett mail till oss på anmalan@eskilstunatrail.se med referens ”Mora 2015”, ditt namn, typ av mat som du inte tål eller om du önskar vegetariskt alternativ. Om du har andra frågor angående lägret skicka ett mejl så försöker vi återkomma inom kort.

Kommentera