Sälen trailläger 4-6 september

Salen_2015Efter den positiva responsen från Sälen Trail Tour 2014 har vi beslutat oss för att köra ett läger där även detta år. Sensommar i Sälen med löpning i de svenska fjällen när det är som bäst och färgerna är som vackrast. Detta läger erbjuder miljöer som innehåller allt från vacker skogsmark, myr och kalfjäll. Vi har hyrt ett parhus med bra läge vilket gör att vi inte behöver motorisk transport under helgen för våra utflykter. Vi bor vid Sätertjärn mellan Lindvallen och Hundfjället.

Både lördag och söndag blir det löpning och vi ska försöka få med olika miljöer och underlag. Helt klart är dock att vi förstås ska upp på kalfjällen och springa. Distanserna är inte bestämda ännu men det blir 20-25 km per dag. Vi kommer även att köra stavgång uppför Väggen i Hundfjället enligt tradition. Väggen har en lutning av 45 grader med längden 450 meter vilket brukar ge de flesta ett glatt leende när toppen väl är nådd. Det är lämpligt att ta med sig något gott att spisa på toppen efter tradition inledd 2013.

Efter söndag lunch är det sedan dags för städning av stugorna samt hemfärd. Om någon vill så går det utmärkt att ta med sig en cykel då det finns gott om cykelspår i området. Stugorna innehåller bastu om andan faller på eller musklerna behöver återhämtning. Vi ordnar med gemensam mat samt samåkning för att förenkla hanteringen och hålla kostnaderna nere. Vi tar tacksamt emot intresseanmälan får att bistå med hjälp/ hantering av någon som är intresserad.

  • Max deltagarantal är 12 personer, så betala in anmälningsavgiften redan idag!
  • Vi springer i långsamt tempo och gör regelbundna stopp
  • Det är en fördel om du innan har klarat en distans av 20 km
  • Någon form av vätskesystem behövs (löpryggsäck/-väst är att föredra)
  • Mat för hela helgen: 250 kr
  • Anmälningsavgift: 250 kr (bindande, återbetalas ej)
  • Boende: 300 kr för hela helgen
  • Egna lakan medtages
  • Bensinpengar splittas jämnt på alla deltagarna. Beroende på hur många bilar det blir så hamnar denna kostnad på 350-400:- per person.

Anmälan
För att kunna vara med på våra läger krävs fullt medlemskap. Försäkra dig om en plats och betala redan idag! Anmälningsavgiften på 250 kr betalas in på Eskilstuna Trailklubbs Plusgirokonto 694039-9. Skicka sedan ett mail till oss på anmalan@eskilstunatrail.se med referens ”Sälen 2015”, ditt namn, typ av mat som du inte tål eller om du önskar vegetariskt alternativ. Stugorna har olika rum och vi fördelar dem efter bästa förmåga. Om du har frågor angående lägret skicka ett mail till ansvarig så försöker vi återkomma inom kort.

Anmälda
Lägeransvarig och kontaktperson: Per-Arne

Läs Linda Erikssons story med bilder från klubbens Sälen Trail Tour 2014>>

Kommentera