Eskilstuna Traildog

Eskilstuna Trailklubb har även ett antal hundar som är med och springer i gruppen. Vi kallar dem för Traildogs och de har ett eget forum på Facebook och Instagram, sök på Eskilstuna Traildog. När de är med och springer så vill vi att de ska vara kopplade för att undvika att någon snubblar på dem och det blir även lugnare om det är flera hundar med.Detäralltid du som hundförare som har fullt ansvar för hur din hund sköter sig i gruppen med andra löpare och hundar.

De bidrar ofta med stort engagemang och glädje i fältet. De har för vana att föra ett herrans väsen när det drar ihop sig till start. De har vid flera tillfällen stöttat annars trötta löpare som fått låna en hund under något av våra längre löparpass. Det är intressant att höra med en sådan löpare som efter ett antal kilometer med lånad hund säger att de inte är trötta det är bara roligt att följa hunden. Hos oss får hundar vara med och springa.

 

Tips på utrustning när du springer med din hund:

Draglinor kan köpas på många ställen men t.ex. av Madebycharlotta, där finns olika färger och längder att välja på. Ett tips är modellen som heter Canicort.

En kortare lina är bra om man springer i grupp eller vid tävling med många hundar men gör att det är lättare att snubbla på hunden om den stannar snabbt för att kissa eller liknande. Du behöver med andra ord hitta en längd som passar för dig och din hund.

Det kan även vara bra med ett joggingbälte och en sele som passar din hund och det kan du hitta på t.ex. Eskilstuna Hundcenter, Djurspecialisten, Bitiba och Hööks och du hittar även olika typer av täcken som kan vara skönt för din hund att ha på sig efter passet. Fler tips på leverantörer är Björkis och Backontrack.