Under sommartid som vi räknar under sommarens skollov
håller vi pass på måndagar med start kl. 19. Vi kommer oftast att vara i Vilsta med samling vid stugan. Vi uppmanar våra medlemmar att bjuda in till spontanpass på andra dagar i veckan och under dessa finns det ingen uttalad ledare.

Under terminerna har vi två pass i veckan. Undantag presenteras på den här sidan. Måndagar i (nästan uteslutande) Vilsta, torsdagar i Kronskogen. Två pass i veckan har vi fram till skolavslutningen.

Vad kan man förvänta sig som deltagare?
Inga av ovanstående träningspass handlar på något sätt om att vara snabbast eller bäst, men det är löpning vi håller på med, så man bör klara av att tassa fram i 7-minuters-tempo i någon timme. Det handlar främst om att springa tillsammans, ha kul, få inspiration och variation i sin träning och träffa nya kamrater.

Allt detta sker utifrån varje individs förutsättningar och träningen kommer att anpassas därefter. En eller ett par personer kommer från klubbens sida att hålla i varje träningspass och förklara upplägget för varje tillfälle.

Utrustning
Klä dig efter väder och temperatur och med skor som är bekväma.

Kom och provspring med oss
Är du sugen att testa att springa med oss är det bara att dyka upp våra pass. Det krävs inget medlemskap. Men efter ett par gånger vill vi gärna att du blir medlem. Då kan vi göra fler roliga saker tillsammans med traillöpning i fokus. Välkommen!

Träningsledare
Det kommer alltid att finnas en eller två personer som håller i varje pass. Dessa personer kommer att vara olika från pass till pass. Vår strävan är att öka antalet ansvariga allteftersom intresse finns bland medlemmar att leda passen. Är du intresserad är det bara att anmäla ditt intresse till styrelsen.

Måndagar
Vi träffas i Vilsta (med viss reservation – kolla fb-gruppen och kalendern, vissa ledare väljer andra platser, men detta aviseras innan), samling utanför Raststugan kl. 18:00. Vi inleder med 10 minuters uppvärmning. Uppvärmningen avrundas med 3-4 övningar. Därefter blir det alltid något spännande huvudmoment:

  • obanat (dvs stiglöst genom skogen)
  • backintervaller och/eller stavgång i Vilstabacken eller Skjulstaområdet
  • ren stiglöpning
  • ett avkopplande pass i något av terrängspåren med inslag av fartlek

Träningen pågår mellan 60 och 90 minuter ibland förlänger vi passet för de som vill köra lite längre. Ledaren för aktuellt pass påannonserar ungefärlig träningstid dagen innan i vår facebookgrupp. Blir vi många deltagare kommer vi att köra två grupper (dock med gemensam träning i början och slutet av passet), vilket visade sig fungera bra under sommarträningen.

Torsdagar
Vi träffas vid Tunapark och springer i Kronskogen (med viss reservation – kolla fb-gruppen och kalendern, vissa ledare väljer andra platser, men detta aviseras innan) Detta träningspass är tillägnat de som kanske nyligen hittat stigen till löpningen eller av olika anledningar känner att de vill komma igång med en aktivitet. 

Vi inleder med 10 minuters uppvärmning. Uppvärmningen avrundas med 3-4 övningar. Därefter blir det alltid något spännande huvudmoment:

  • lätta och långsamma pass på slingorna på olika stigar
  • lätt fartlek och jägarmarsch invävt
  • löpstyrke- och löpskolövningar
  • backe och obanat när andan faller på
  • överraskningar

Träningen pågår i ungefär en timma.