Onsdagspass – klafsiga intervaller.

När jag leder onsdagspassen brukar jag bjuda upp till dans för den/de som vill redan kl. 18.00. Passet börjar egentligen inte förrän kl 19.00, men jag tycker det är ett ypperligt tillfälle att få lite mer distans i benen – varför inte vara lite trött redan när vi brakar på med mer kvalitativa övningar?

Den här gången var inget undantag, däremot blev det en mindre samling – om totalt två personer – som gemensamt gav sig iväg på Årby-milens väl genomblötts stigar. Vi sprang runt på ca 55 minuter.

Väl framme vid Årbystugan fanns en ny skara sugna löpare. Den här gången blev det inte så mycket lull-lull. Vi värmde upp längs den röda 2,5:an, när denna korsar spåret som leder vidare på 5:an och 10:an följde vi istället det ner mot Elefantbacken. Tanken var intervaller ut på tuvängen.

Instruktionen var enkel – spring mot elefantbacken, följ dess nedre kant, hitta en hyfsad stig mot spåret. Fri fart rådde. På spåret tillbaka mot ursprungspunkten fanns chans till vila. Själv gick jag en hel del. Mycket trött.

Det blev variation i antalet intervaller – precis som det ska vara, alla springer efter sin egen förmåga – som flest hanns det med 12 stycken. Det var blött som sjutton och tuvorna är vansinnigt kraftsugande. Det pratades lite i början, men efter ett tag tystnade det i spåret och bubblan sänkte sig över deltagarna.

Med ungefär 10 minuter tillgodo stängde vi ned övningarna och joggade tillsammans tillbaka till Årbystugan där vi tackade för den här gången.

På bilden framgår med all otydlighet var intervallerna utspelar sig. Elefantbacken är precis nedanför den röda cirkeln.

/Henrik
Garmin_Connect

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *